Η επίδραση της Μπλε Ακτινοβολίας στο δέρμα μας

Όταν αναφερόμαστε στην Μπλε Ακτινοβολία ή Μπλε Φως (Blue Light) συνήθως έχουμε στο μυαλό μας την ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις οθόνες των υπολογιστών, των smartphones και των tablets.

Αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε ότι ο ήλιος είναι η κύρια πηγή εκπομπής του Μπλε Φωτός, καθώς το Μπλε Φως είναι τμήμα του ορατού φωτός.

Το Μπλε Φως εκπέμπεται από τον ήλιο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στον κιρκάδιο ρυθμό, τον φυσικό κύκλο και τον ύπνο μας. Για τον λόγο αυτό οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την έκθεση στις οθόνες τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθούμε. Επίσης συμβάλει στην διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης ρυθμίζοντας τα επιθυμητά επίπεδα ενέργειας και καλής διάθεσης, ακόμα και το χιούμορ μας!

Ποια είναι όμως η επίδραση του Μπλε Φωτός στην υγεία του δέρματός μας;

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η κανονική έκθεσή μας στο Μπλε Φως, που εκπέμπεται από τον ήλιο, μπορεί να έχει πλεονεκτήματα όπως π.χ. στη σύνθεση της Βιταμίνης D.

Αντιθέτως, η υπερβολική έκθεσή μας στο Μπλε Φως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, οξειδωτική φθορά και μείωση της ελαστικότητάς του.

Πώς, λοιπόν, θα προστατεύσουμε το δέρμα μας από το Μπλε Φως;

  • Περιορίζουμε την έκθεσή μας στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στις ώρες 10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ.
  • Φροντίζουμε να φοράμε γυαλιά ηλίου, καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακό προσώπου με προστασία UVA/UVB αλλά και ορατού φωτός (με ένδειξη Broad Spectrum ή Vis ή Blue Light). Συστατικά των αντηλιακών όπως Zinc Oxide και Iron Oxides προστατεύουν το δέρμα από τη δράση της Blue Light Ακτινοβολίας.
  • Υιοθετούμε στην καθημερινή μας διατροφή τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως λαχανικά με χρώμα (καρότα, πιπεριές), φρούτα, υπερτροφές όπως το μέλι. Όλα αυτά συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και στη διατήρηση του επιδερμικού φραγμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Newsletter

 Για να ενημερώνεστε πρώτος/η για προσφορές και νέα προϊόντα!

τηλεφωνο

23820 52210
6974089721 (What's up)

Ωράριο Φαρμακείου

Δευτέρα - Παρασκευή
08.30 - 14.00 & 17.00 - 21.00
Σάββατο:
08.30 - 14.00

EMAIL

pellapharmacy@gmail.com

Διεύθυνση

Nέος Μυλότοπος Γιαννιτσών
T.K.: 58100

Mε μεράκι και αγάπη να προσφέρουμε στον καθένα ξεχωριστά ό,τι ακριβώς χρειάζεται για την υγεία και την ομορφιά του σώματος και την πνευματική ευεξία.

κοινωνικα δικτυα

© Copyright 2022. Φαρμακείο Pella Pharmacy

Κατασκευή ιστοσελίδας: JustWeb.gr

X
Στο καλάθι